Volvo værksted smadret min motor!!!

volvo-logo

Mærker fra Technorati: ,,

Min Volvo var til det 2 årlige eftersyn så der kunne stemples i servicehæftet. Her i Sverige er dette heldigvis en hurtig og simple ting som endda ikke er særlig dyr. Konen og jeg afleverede bilen hos Bilia i Trelleborg onsdag morgen kl. 0700 og en ‘lånebil’ står til vores rådighed. Kl. ca. 1600 ringede værkstedschefen of fortalte at bilen var færdig og at de lukkede kl. 1700. ”Har du prøvet at kører i lånebil fra Brøndby til Trelleborg på 60 min?” Nej vel… Når men 10 minutter for sent fik Lotte udleveret nøglerne og kørte mod Falsterbo. Efter ca. 10km kørsel begyndte alle (og jeg mener ALLE) lamper i instrumentpanelet at lys og blinke. Alle advarselslamper var på, BLING BLING BLING lød det også og bilen rystede voldsomt. Men Lotte var hurtig og ’trillede’ hurtigt ind i rabatten og fik slukkede køretøj. Hva fanden gør man så. Bilen er lige kommet frisk fra værkstedet og bryder nu totalt sammen efter ca. 8km kørsel!!! Heldigvis havde jeg privat nummeret til værkstedschefen og efter en kort samtale og lidt danske verbaler kørte han modvilligt Lotte i møde.
Det første han gjord var at kigge ned i motorrummet for hurtigt at konstatere at der IKKE var olie på bilen! (Lotte loggede også på oliepennen) ”Den måste till verkstad” lød det. Gennem Volvia forsikring fik vi booket et fejeblad som kom efter ca. 2 timer. Tror i lige at Lotte var kogepunktet efter en lang arbejdsdag, i den stegende hede et eller andet øde sted …

Nå men dagen efter, ved eftermiddags tid, ringede chefen og fortalte at bilen var færdig og klar til afhentning. ”En bensin filter ha felaktigt installerats och läcker, och luften kom in bensinsystemet” var den officielle forklaring, og så lige den manglende olie. Hvorfor den manglede kunne de ikke forklarer? De undskyldte mange gange for ulejligheden og for kompensation fik vi tilbudt en gratis vask og rens næste gang vi var på disse kanter.

Lotte kørte igen mod Trelleborg i ’lånebilen’ og afhentede vores Volvo. Nej hvor var den blevet pæn. De havde poleret og støvsuget bilen over det hele ganske gratis som lovet.

Nu skulle man jo tro at historien sluttede men ak nej. Bilen kørte som l…. og havde fået en ’tikkende’ lyd fra motoren. Nuvel, alle diesel biler tikker jo, men vores havde nu fået en ’ubehagelig’ tikkende lyd. Det går over sagde de på værkstedet. Det er fordi den har kørt uden olie. Det er ikke farligt… Der gik et par dage og det blev langt værre og den manglede nu også moment når man trådte på speederen. Vi havde en tid til værkstedet om en lille uge da vi også skulle have skiftet skiver og klodser foran. Disse havde de ikke på lager ved servicet. Så aftalen med værkstedchefen blev at de ville kigge på tikkeri’et nu når den kom derned igen…. Dagene gik og bilen blev for 3 gang afleveret nede hos Bilia i Trelleborg.

Om eftermiddagen ringede værkstedchefen og fortalte at bilen endelig var færtig, havde fået skiftet skiver og klodser OG…… hold nu lige fast…. -> skulle have ny motor (på deres regning selvfølgelig)

TAK FOR KAFFE siger jeg bare!

Så var der sku noget galt alligevel med bilen da Lotte hentede den første gang fra service. ”Det tar ca. en vecka att reparera” lød det fra værkstedet…
Dagene gik og lånebilen fik kør en del ture til Danmark. I øvrigt en helt ny Volvo V50 2.0F som kun havde rullet 3500km. Den duftede stadig som ny bil 🙂
Igen hentede vil Volvo’en hos Bilia i Trelleborg, dog nu med ny motor. Afhentningsprocessen var kort da min tålmodighed var overskredet med flere længder og jeg ’bare’ havde lyst til at for min dejlige bil igen og komme hjem. Bilen kørte som en drøm, bedre end som ny. Mon den nye motor også var den nye model med flere hestekræfter, hmmm, men godt det kørte den altså.

Her kunne historien igen godt afslutte lykkeligt men det ville jo være kedeligt. IK!
På vejen hjem, næsten samme sted hvor Lotte første gang gik i stå, konstaterede jeg at der var noget galt med automatgearet. Den kunne godt køre almindeligt men ved ’kickdown’ (gaspedalen trykkes hurtigt helt ned) skifter den ikke ned i gear og accelerere. HVA FANDEN ER NU DET. Den reagerede ikke som den skal på gaspedalen, hverken op eller ned i gearene. Værkstedet var lukket og vi var nød til at trille hvem. Hvem tror i lige der var #¤%&)#”%#. Jeg skrev om aften et e-mail, med høj prioritet, til værkstedschefen om at han havde bilen på værkstedet igen næste dag. Kvittering for læst mail fik jeg om morgen kl. 0700 lige inden vi skulle til at køre.

Bilen blev afprøvet af chefen og han kunne også konstatere at der var noget galt med gearkassen, og han beholdte bil på værkstedet. Igen kørte vi derfra i ’vores’ V50 lånebil. Om eftermiddagen ringede han og sagde at nu var problemet fundet sammen med Volvo i Stockholm. En temperatur censor i turboen var defekt og den havde de skifter. Censor’en styrer hvornår motoren skal rense partikelfilteret, og det syntes den at den skulle hele tiden. Derfor den sløve gasrespons og fejlede gearskift. Nuvel det har de vel forstand på bare bilen virker som den skal…

Trelleborg –> Bilia -> afhentning -> hjem igen, vi har prøvet det et par gange efterhånden og kan turen i blinde. Men bilen kører faktisk nu som om det var ny. Det tog sin tid at få bilen til et almindelig serviceeftersyn.

Så glad og tilfreds vaskede jeg her forleden bilen med min nyindkøbte Kärcher højtryksspuler. Åbnede motorhjælmen for at konstatere at værkstede havde ødelagt en filt skjold under motor monteringen og isoleringen kiggede ud.

Mon vi nogen sinde bliver færdig med Bilia i Trelleborg…

 

NNY615-2

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *