Vi elsker vand og at bade, og vil rigtigt gerne have den fornemmelse endnu tætter på i vores hjem, end de 100m til havet som vi har i dag. Derfor har vi købt en pool fra firmaet PoolCity. Poolen er lavet af glasfiber, er 8x4m stor, har en lav og dyb del så den tilgodeser både at man kan stå i vand til navlen i den ene ende samt at drengene kan dykke i den dybe del.

Marina

For at holde poolen ren har vi valgt et automatisk saltvands anlæg, da vi syntes at det passer bedre til os istedet for klor. At bade i saltvand (0,2%) skulle efter sigende være mere behageligt da vandet bliver blødt samt at det bliver bedre for huden da det ikke udtørre som klor gør det.

Vi har også valgt at købe en svømme træner i form af et modstrøms anlæg som trækkes af en 5.5hk pumpe. Det skulle give rigeligt med modstrøm til at selv den øvede svømmer kan få sved (vand) på panden. Og så er det jo også sjovt at lege i…

18/07-2011 – dag 1

Så er vi i gang med vores lille pool projekt. Mandag morgen kl 08:00 ankom lastbil med 8 ton gravemaskine, bobcat, pladevibrator, container med ekstra høj kant og 2 arbejdsmænd i gult tøj fra firmaet ‘Fastighetsteknik’. Efter lidt planlægning med chefen Jonas gik de i gang med grov afretning af jorden hvor vi skal have sten og træ terrasse.

[nggallery id=7]

19/07-2011 – dag 2

07:00 er der igen gang i byggeriet. Endnu en container med stenmel ankommet og pool målene er trukket op med gult markeringsspray. Stenmelet bliver jævnet ud over arealet hvor vi skal have natursten.

[nggallery id=8]

20/07-2011 – dag 3

I løbet af natten har grundvandet sneget sig op i vores nye pool (det var faktisk også forventet) men det betyder at vi ny må pumpe det væk for at kunne grave den ekstra meter ned som mangler. Det tager vel bare en dag eller 2 mere. Da poolen også bliver lagt i ned i en gummidug, ala når man laver havebassiner for at holde vandet væk, skal der også laves to brønde. En på indersiden og en på ydersiden af gummidugen. Dette for at man kan dræne på begge sider hvis/når poolen evt. skal tømmes. Det lokale dyreflora syntes også at være interesseret i at bade…

[nggallery id=9]

21/07-2011 – dag 4

Her til morgen er vores lille skibakke i forhaven blevet fjernet 🙂 (tror nok der er nogle naboer der bliver glade nu) Yderligere er elektrikeren ankommet for at lave 380v til varmepumpen samt grundvandssænknings udstyret. Det er et trækrør fra el-tavle til ud under fundamentet hvor varmepumpen skal stå, problemet var bare at røret knækkede inde bag el-tavlen i bryggerset, men dette løste sig ved at borer et ‘lidt’ større hul i vægen og fiske ledningen op…

[nggallery id=14]

[youtube width=”515″ height=”480″]http://www.youtube.com/watch?v=vnTIAI6gZeg[/youtube]

22/07-2011 – dag 5

Der graves dybere og dybere, og der pumpes grundvand væk i stor stil, men de har også travlt for det er fredag og poolen ankommer i dag kl 14:00.

[nggallery id=15]

25/07-2011 – dag 6

Der er ikke sket så meget, men underlag af små sten er blevet lagt i rette niveau og gummidugen på plads op over siderne af hullet og bunden er blevet isoleret med 10cm XPS materiale (vandafvisende polyuretan skum). Klar til det store løft i morgen…

[nggallery id=16]

26/07-2011 – dag 7

I dag skal poolen på plads hvilket indebære at den skal op over huset fra foran indkørslen hvor den ligger nu til 33m inde over huset hvor hullet er udgravet. Til denne lille opgave er der booket en lille kran som kan løfte 100 tons. Udfordringen med løftet er at der er langt fra kranbilen til der hvor poolen skal hen ca. 35m. og at kranbilen har armen indover huset i mellemtiden! Lotte turde ikke være hjemme når dette sker så hun trillede på arbejde tidligt i morges (hun ringer dog hele tiden for updates). Efter lidt snak omkring hvordan man skulle gribe løftet an var det næsten overstået. Jeg ville ikke have drengene og Emma i huset så de måtte vækkes og beordres ud i haven. Frederik tog hovedpude og dyne med ud og lagde sig til at sove på trampolinen.  Selve løftet over huset tog vel kun 5 min. og så hang poolen ind over huset ca 10cm over bunden af hullet. Jeg tænkte: “Vælter kranen nu har vi 2 huse. Et lille til højre med carport og et lidt større til venstre med stue og soveværelse!” Godt Lotte ikke er hjemme, men alt gik som smurt. Kranchaufføren fortalte at kranen kan løfte 1 ton 65 meter vandret ud så vores lille løft på 33,6m i 45 grader var barnemad! Et par gule rette snore var udlagt rundt hullet og poolen gled langsomt ned og var på plads. Helt udramatisk.

[nggallery id=17]

28/07-2011 – dag 9

I dag er gulvet til vores teknik rum blevet støbt. Faktisk skulle det være sket i går men der er jo håndværkere som vi med at gøre… Anyway i dag er det her til eftermiddag blevet lavet en trøberamme i træ på ca 2×1,8m nede for ende af pool’en hvor den er dybest. Og jeg er ovenud lykkelig. Det bliver jo et konon stort teknikrum nu når højden næsten også bliver 1.8m. Masser af plads runt til at pille på haner og kontakter og hvad man nu ellers gør dernede i hullet (kolde øl) 😎 Hullet i beton pladen er til afløb/dræn indenfor gummidugen og det røde kloakrør til højre til til dræn af grundvand udenfor gummidugen hvis/når poolen engang skal tømmes.

[nggallery id=19]

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *